Assessment

Het Novicum-Assessment bestaat doorgaans uit verschillende onderzoeken, testen, simulaties en rollenspelen. Hoe dit assessment is opgebouwd, is afhankelijk van de doelstelling en verschilt onder andere per bedrijf en beroepsgroep.

Het Assessment bij Novicum kan bij voorbeeld ingezet worden bij

•  Werving en Selectie of Executive Search, ter onderbouwing van de keuze van de juiste kandidaat.
•  Training en Coaching, als een krachtig instrument om te bepalen wat het vertrekpunt is bij de ontwikkeling van de    medewerkers of het    Management Team.
•  Outplacement-traject, om te bepalen waar de sterkte/zwakte van de medewerker ligt. Hierbij kan ook een beroepsonderzoek een belangrijke rol spelen.

Het Novicum-Assessment kan bestaan uit één of meerdere van de volgende onderzoeken:

• Het Persoonlijkheidsonderzoek geeft inzicht in de talenten, de wijze waarop een kandidaat omgaat met andere mensen, zijn of haar denkwijze en emoties. Daarnaast doet de analyse uitspraken over functiegebieden, medewerkersstijl, groepsrol, commerciële aanleg, eventueel ook aangevuld met leiderschapsstijl en managementvaardigheden.

• De Capaciteitentest geeft inzicht in de individuele capaciteiten van een persoon. Indien een werkgever meer zekerheid wil verwerven of een kandidaat het niveau van de functie wel aankan, biedt deze test via diverse modules een duidelijk handvat.

• In Praktijksimulaties observeren we het gedrag. Gedrag dat iemand laat zien geeft een voorspellende waarde over het toekomstig gedrag. Met specifieke praktijksimulaties plaatsen we een kandidaat in situaties waarin hij/zij gedrag kan laten zien dat essentieel is in de nieuwe functie. Wij doen uitspraken over zowel capaciteit als (te ontwikkelen) vaardigheden.

De resultaten van de onderzoeken worden vastgelegd in een uitgebreid rapport, dat door de consultants in een persoonlijk gesprek met de kandidaat wordt besproken. Als de kandidaat toestemming heeft gegeven, dan worden de resultaten ook doorgesproken met de toekomstige werkgever.

Job Search Agent
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.